02165226061

تماس با پشـــــتیبانی

نحوه برخورد با ممیز مالیاتی یکی از مهارت های بسیار مهمی است که حسابداران و مدیران مالی باید کسب کنند. با توجه به این مسئله مهم و ضعف های فراوانی که در ادارات مالیاتی توسط حسابداران مشاهده کرده ام تصمیم گرفتم این مقاله را بنویسم تا کمکی به حسابداران و مدیران مالی کرده باشم.

ممیز مالیاتی کیست؟

ممیز مالیاتی فردی است که مسئول پاسخگویی و انجام امور مربوط به افرادی است که به سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده اند تا امور مالیاتی خود را پیگیری یا پرداخت کنند.

درجات شغلی کارمندان مالیاتی

کمک ممیز: این افراد تحصیلاتی بین دیپلم تا فوق دیپلم دارند که از بین کارمندان سازمان امور مالیاتی انتخاب می شوند و نامه ها و کارهایی انجام شده توسط این افراد باید توسط ممیز یا کارشناس مالیاتی تایید شود.

ممیز مالیاتی یا کارشناس مالیاتی: معمولا این افراد از بین کارمندانی که لیسانس یا فوق لیسانس دارند و حداقل 3 سال سابقه کار در سازمان امور مالیاتی را دارند می توانند ممیز مالیاتی یا کارشناس مالیاتی باشند که فعالیتشان تحت نظر کارشناس ارشد مالیاتی می باشد. وقتی به سازمان امور مالیاتی مراجعه می کنیم به پیگیری امورات معمولی باید به این فرد مراجعه کنیم مگر اینکه ممیز ما را به سرممیز معرفی کند.

سرممیز یا کارشناس ارشد مالیاتی: این افراد باید حداقل تحصیلات کارشناسی داشته و در سازمان امور مالیاتی 5 سال سابقه خدمت داشته باشند. به عبارتی این افراد به عنوان سرپرست واحد های مالیاتی هستند. رسیدگی های مالیاتی معمولا توسط این افراد انجام می شود البته بسته به شرایط مختلف ممیز هم می تواند رسیدگی کند.

ممیز کل یا رئیس گروه مالیاتی: از بین کارمندانی که بیش از 8 سال سابقه دارند و تحصیلات شان از کارشناسی بالاتر است می توانند در این پست قرار بگیرند. وظیفه این افراد بررسی و رسیدگی به کارهای واحدهای مالیاتی می باشد که ممیز کل زیر نظر رئیس اداره امور مالیاتی فعالیت می کند. معمولا وقتی نسبت به بخشودگی جریمه درخواستی داشته باشیم یا بخواهیم پرونده ای را وارد هیات های حل اختلاف کنیم باید امضای کارشناس ارشد مالیاتی بر روی پرونده ما باشد.

رئیس اداره امور مالیاتی: رئیس اداره امور مالیاتی فردی است که تمام مسئولیت مربوط به واحدهای زیربط را به عهده دارد و داشتن این پست در ادارات امور مالیاتی بستگی به نظر مدیرکل استان و استراتژی های مدیریتی درون سازمانی دارد.

مودیان مالیاتی یعنی چه؟

مودیان مالیاتی افرادی هستند که جهت پیگیری امورات خود به سازمان امور مالیاتی مراجعه می کنند. این افراد ممکن است مدیر باشند یا مشاغل مختلفی داشته باشند پس همین که وارد اداره امور مالیاتی شدند یک مودی به حساب می آیند.

نحوه برخورد با ممیزین مالیاتی

1- صحبت با زبان قانون و استاندارد

یکی از موارد مهمی که تصمیم گرفتم این مقاله را بنویسم این است که با توجه به شغلی که دارم (وکیل مالیاتی) روزانه به ادارات مختلف امور مالیاتی مراجعه می کنم تا بتوانم امور پرونده های مالیاتی را پیگیری کنم و مودیان زیادی را میبینم از جمله حسابدارانی که برای پیگیری امور مالیاتی شرکت و یا واحد اقتصادی خود مراجعه می کنند.

بسیاری از مودیان از جمله حسابداران را میبینم در که در جلسات رسیدگی و یا تعاملات عادی با ممیز مالیاتی در تمام جلسه دست پایین را میگیرند و گویی که یک خلافکار هستند و الان آمده اند پیش قاضی تا اعتراف کنند. برایم کمی دردآور است بگویم ولی متاسفانه مدیران مالی را گاها میبینم که چنین رفتاری دارند. وقتی این حالت را میبینم یقین پیدا می کنم درصد بسیار پایینی احتمال دارد مودی نتیجه خوبی از این جلسه بگیرد چراکه با رفتارش همه چیزش را واگذار کرده! در صورتیکه یک مودی به خصوص حسابدار وقتی به حوزه مالیاتی مراجعه می کند باید قاطعیت تمام و با زبان قانون با ممیز رفتار کند تا ممیز مالیاتی بداند که فردی که در مقابلش نشسته است یک آدم کاربلد و قانون بلد است در این حالت به طور ناخودآگاه سخت گیری های ممیز مالیاتی کمتر می شود تا عکس زمانی که ممیز ببیند فردی یا اعتماد به نفس ضعیف و با کمبود اطلاعات در مقابلش نشسته! و نهایتا نتایجی که از جلسات مالیاتی بدست می آید بسیار رضایت بخش تر است.

در اینجا منظور من گستاخی نیست بلکه منظورم این است وقتی شما بتوانید با زبان قانون مالیات و زبان استانداردهای حسابداری با کارشناس مالیاتی برخورد کنید و جسارت و قاطعیت در صحبت های شما موج بزند درصد بسیار پایینی احتمال دارد تا به نتیجه دلخواه خود نرسید. این نکته ای که یاداور شدم در جلسات رسیدگی بسیار کاربرد دارد و می تواند نتایج اعجاب آوری را برای شما خلق کند.

2- اصل دفاع از حقوق طرفین

وقتی شما به عنوان یک مودی به اداره امور مالیاتی مراجعه می کنید و از کارشناس مالیاتی می خواهید تا امورات شما را پیگیری کند باید بدانید که این فرد کارمند و نماینده دولت برای دریافت و وصول مالیات است و شما هم به عنوان یک حسابدار یا مدیر مالی نماینده شرکت هستید تا بتوانید به نفع خود مبلغ و شرایط پرداخت مالیات را ایجاد کنید. پس در اینجا یک حالت رقابتی بین مودی و ممیز پیش می آید چون هر کدام از طرفین می خواهند به نتایج بهتری دست پیدا کنند.

3- اصل صداقت

فردی که در مقابل شما به عنوان کارشناس مالیاتی یا مراتب بالاتر قرار گرفته است احتمالا فردی حسابرس یا حسابدار است و با قوانین مالیاتی و اصول حسابداری مسلط است پس سعی نکنید که بخواهید او را فریب دهید. حتی اگر بتوانید او را فریب دهید و دانش شما بیشتر باشد شما مرتکب کار غیر اخلاقی شده اید و این اصلا درست نیست.

اگر به توافق نرسیدیم چه کنیم؟

بسیاری از اوقات پیش می آید که در جلسه ای که با ممیز مالیاتی داشته اید نتوانسته اید بر سر یک موضوع به جمع بندی برسید یا اینکه شرابطی به وجود آمده که برای شما بسیار ناپسند است در این حالت شما باید به روش های زیر از پرونده تان دفاع کنید:

تا اینجا در مورد نحوه برخورد با ممیز مالیاتی صحبت کردیم. مواردی که در انتهای مقاله ذکر شد مربوط به تکنیک های رسیدگی هست که در مقالات آتی بصورت مفصل در مورد آن صحبت می شود.

daraadmin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *